Make your own free website on Tripod.com

Eset 1.

Eset 4.

Eset 1.
Eset 2.
Eset 3.
Eset 4.
Eset 5
Eset 6
Eset 7
Eset 8
Eset 9

R05/06 esetleírás

Munkába indultam, fogdába kerültem. A rendőrség szerint nem követtem el semmit!
2006.11.13


10:40 körül indultam erzsébeti otthonomból, a 23-as buszjárattal mentem (volna) a Boráros térig, de a Soroksári úton a Közvágóhíd elött leszálltam a buszról, mert gyalog gyorsabban tudtam haladni, akkora volt a forgalom. Gyalogoltam tovább a 2-es villamos felé a soroksári mentén.
A Közvágóhídnál épülő Tesco árúháznál egy járőrautó állt, benne 2 kényelmesen üldögélő rendőr. Megkérdeztem tőlük, észrevették-e, hogy a busz a buszsávban nem tud közlekedni, mert azt az autósok használják. A válasz kemény volt és határozott.
"Húzz el innen a gecibe!" Ez volt a válasz az egyik rendőr részéről. Ezután kérdeztem, hogy miért beszélnek így velem, amire a válasz az volt, hogy adjam át a papírjaimat, igazoljam magam. Elővettem a papírjaimat és át akartam adni a rendőrnek, erre ő: "Megtagadja az igazoltatást? Szálljon be a kocsiba!"
Beszálltam a kocsiba, be is zárták rögtön a kocsit. Hátulra beüllt mellém egyik rendőr, és köszönésképpen a gumibottal a térdemre ütött néhányszor. Nem egy kellemes érzés. Erre én megkérdeztem, hogy "így kezdődik egy igazoltatás?" (Hozzáteszem, a papírjaim még mindíg nálam voltak, nem is kérték azokat többé, csak verni akartak.) Ezt válaszolta a rendőr: "ez csak a kezdet. a többit majd a fogdán kapod." Gondoltam, ha a papírjaim ellenőrzése helyett ütnek egy kocsiban, akkor az nem jó, és húztam kettőt a nyitókaron, az ajtó kinyílt, én meg futottam.
A rendőr (a fiatal) pedig futott utánam, és olyanokat kiabált, hogy fogják meg, gyilkos, fogják meg rabló! Nem fogott meg senki, csak szaladtam. Elértem a 2-es villamosig, amikor egy fiatal srác mindenképpen azt szerette volna elérni, hogy álljak meg, én meg nagyon nem akartam megállni, de futni sem bírtam tovább, kidöglöttem.
A lábam nem engedelmeskedett, csak sétéltam, a rendőr lemaradt valahol, már nem követett senki. Elértem a Lágymányosi híd lábához és megjelent sok rendőrautó, körbevettek, és mint egy gyilkost, bevágtak a kocsiba és irány a IX. kerületi kapitányság.
Hozzáteszem, többször megfenyegetett a rendőr az úton, amit csak nyomatékosított, hogy amikor megérkeztünk a kapitányságra, egy Suzuki rendőrautóból símaszkos rendőr szállt ki, és indultunk le a pincébe, ott a fogda. Ez a maszkos kétszer rúgott hátba 40 lépcsőfok megtétele közben. Még be sem léptünk a fogdára, ami ugye egy zárt ajtó mögött van, már eltörte az orrcsontomat az a rendőr, aki futott utánam. A többi, amit ezután bent kaptam már csak a ráadás volt.
12 óra után pár perccel fogtak el, és 17:50-kor engedtek szabadon, természetesen alá akarták íratni velem, hogy nem bántott senki, sérülésem nem történt, de én megkérdeztem tőlük, hogy ez szerintük így igaz-e? Válasz nem volt. Nem volt kihallgatás, nem volt semmi, csak majdnem 6 óra fogvatartás és egy kiadós verés. Természetesen érdeklődtem afelől is, hogy mivel vádolnak, miért voltam bezárva egy húgyszagú koszos lyukba. A válaszukban tudatták velem, hogy nem vádolnak semmivel, nem követtem el semmit és hogy szabadon távozhatom. Kértem igazolást, nem kaptam.
A rendőrségi váróban felismertem a símaszkos férfit is, egy szemüveges, kopasz rendőr személyében. ő csak vigyorgott. Én nem, mert nagyon fáj a jobb oldalam. Nem engedték, hogy hozzátartozómat, esetleg ügyvédemet értesítsem. Beérkezésemkor (12:10 körül) le KELLETT mondanom az esti vacsoráról is, mivel egy papírt írattak alá vele, hogy nem kérek vacsorát.
Kiengednek, nem hiszem el. Van igazság? Dehogy!! Visszakaptam mindenemet, kivéve a cigarettát, mert az széttört a zsebemben, miközben ez a két alak agyba-főbe vert. Kabátom tiszta vér, még a fogdán a papír is véres, amire a nálam található tárgyakat jegyezték. Kiléptem a vasajtón, felmegyek a kapushoz, persze nem is ismer, azt sem tudja ki vagyok, honnan jöttem. Bezzeg a símaszkos tagtól nem kérdezte meg, hogy ki ő és miért rugdos a folyosón!! Ezután még az ügyeletes tiszt fontosnak tartotta, hogy behívjon az irodájába és beszélgessünk kicsit, de ez nem tartott tovább 3 percnél, és semmivel sem lettem okosabb attól, amit mondott.
Nagyjából azt kívánta ecsetelni, hogy ki fogja vizsgálni az ügyet, meg hogy ne általánosítsak az eset miatt. Nem minden rendőr ilyen. Milyen? Milyen ügyet is? Mert ha ők nem vádoltak semmivel, akkor milyen ügyről beszélt nekem?
Összességében a rendőrök lekezelően, flegmán, brutálisan, igazságtalanul bántak velem. A fogdaőr nem vert, de szemrebbenés nélkül nézte végig, ahogyan a két rendőr többször hasba, hátba rúg és őt is felelősségre kell vonni, mert "vétkesek közt cinkos, aki néma". Ennyi történt a rendőrségen.
Első utam az Országos Baleseti Intézet ügyeletére vezetett, onnan a Péterfy Sándor utcai korházba küldtek ultrahangra, röntgenre. Az ambuláns esetszám: 2111467, de holnap reggel scannelem be a lapot és publikálom.
Az esettel kapcsolatban a következő sérüléseket szenvedtem: "Diagnózis magyarul" (nem is tudtam, hogy ezt már így külön ráírják)
Orrcsont törése, a jobb mellkasfal zúzódása, hasfali zúzódás. "Ez az ambulánslap a beteg kérésére, látlelet céljából készült. Sérüléseinek jogi gyógytartama 8-napon túlinak minősül."

Ők meg szolgálnak és védenek!

Pécsi Zoltán

pecsizoltan_latlelet.jpg
Látlelet az esetröl

Enter supporting content here