Make your own free website on Tripod.com
Háborúra készülnek a kommunisták
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

 << vissza

haboru.jpg
Megcsinaltuk!

Kontrát: A kormány háborúra készül az emberek ellen
Nyakó szerint a Fidesz tud valamit
2006. december 30. 23,30


Átvétel az MNO-tól.
A Fidesz szerint a kormány háborúra készül a magyar családok, az emberek ellen; az ellenzéki párt elfogadhatatlannak tartja, hogy közbeszerzési eljárás nélkül vásároljanak a rendőrségnek tömegoszlató eszközöket – közölte Kontrát Károly fideszes képviselő pénteken újságírók előtt. Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint erre a köznyugalom és a csendes többség érdekében van szükség.

A kormány döntései következtében a magyar családok jövőre rosszabbul élnek majd, mint az idén, ám „mivel fél az emberektől, olyan eszközöket kíván a rendőrség rendelkezésére bocsátani közbeszerzési eljárás nélkül, amelyek brutális rendőri fellépést tesznek lehetővé" – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki a rendészeti bizottság ülésének idején nyilatkozott újságíróknak.

Közölte: ha a bizottság megszavazza a határozatot, akkor a rendőrség akár március 15-éig megkaphatja az új tömegoszlató eszközöket, ezek között könnygázgránátokat, gránátvetőket.

– Híreink szerint 1 800 gránátot (...) és 1 600 gumilövedéket lőttek ki október 23-án, most ezeket is akarják pótolni. Mi azt mondjuk, hogy nincs indok arra, hogy a közbeszerzés alól (...) felmentést kapjon a kormány, ezért ellenezzük ezt a javaslatot – indokolta a Fidesz álláspontját Kontrát Károly. Véleménye szerint a kormány azért kér felmentést a közbeszerzés alól, mert „fél a tavasztól". Közölte, a beszerzés 3 milliárd forint, ebből „a közbeszerzés hatálya alá tartozó rész" 2,2 milliárd forint.

Kontrát Károly még a bizottsági ülésen meghozott döntés előtt azt mondta, nyilvánvaló, hogy a kormánypárti többség megszavazza majd az előterjesztést. Közölte: a beszerzés ellen azért is tiltakoznak, mert mint mondta, „ma nem erre van szüksége a rendőrségnek". Hozzátette ugyanakkor, hogy a Fidesz a rendőrség fejlesztését támogatja. Mint mondta, a „hírek szerint" több százas, esetleg ezres nagyságrendben hagyják el a rendőrséget az állomány tagjai, és „ez mind a kormány döntéseinek köszönhető".

Arra az újságírói kérdésre, hogy véleménye szerint a rendőrség kellően fel van-e szerelve, azt mondta: „a rendőrség ma rendelkezik mindazokkal az eszközökkel, amelyek normál körülmények között a törvényes rend betartására elegendőek".

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy reagált Kontrát Károly szavaira: „a köznyugalom és a csendes többség érdekében fontosnak tartjuk, hogy a rendőrség korszerűtlen eszközeit – amelyekkel nem vagy csak nehezen tudják fenntartani a törvényes rendet, és ezt láttuk a tévészékház előtt – mihamarabb kicseréljük, illetve pótoljuk". Mint mondta, emlékezete szerint ezzel a Fidesz politikusai szeptember végén, október elején még maximálisan egyetértettek, „meglepő ezért a pálfordulás". Megjegyezte: meglepő az is, hogy egy március 15-i dátumot jelölt meg Kontrát Károly.

– Talán nem véletlenül. Talán tud valamit arról, hogy március 15-én mi készül a fővárosban, esetleg máshol. Ha van ezzel kapcsolatos információja, akkor nagyon szívesen hallanánk, mi az, ami március 15-én lehet a közös nemzeti ünnepen túl; talán csak nem megint az utcára szeretné vinni az embereket a Fidesz, ahogyan ezt tette október 23-án? – tette fel a kérdést a politikus. Szavai szerint „lehet, hogy elszólta magát Kontrát Károly". – Akkor viszont a Fidesz vezető politikusaitól szeretnénk azt megkérdezni, mire készülnek tavasszal – tette hozzá.

(MTI)

RISS! - HUman Rights kommentár a fenti cikkhez:
Azon parlamenti képviselők, akik nem szavazzák le a fenti tervezetet, felelősek a kialakult helyzetért, amit egyszerűen diktatúrának hívnak. Felelősek a börtönbe zárt ártatlanokért, a sebesültekért és a mai napig elhallgatott halottakért. Felelősek Magyarország kirablásáért, egy nemzet tönkretevéséért, a nemzetárulásért. Ezeknek az alakoknak Magyarország nem a hazájuk, takarodjanak hát a közéletből -a soha be nem tartott törvény szerint!
Nyakó István bődületes baromságaira nem is szükséges reagálni, azok magukért beszélnek, csak úgy mint a kommunista maffia minden böffentése. Ha itt valaki valamire készül, az -sajnos- nem a FIDESZ, ugyanis a fidesz -tudjuk- nem készül  semmire.
 

Az oldal tetejére!