Make your own free website on Tripod.com
Országos blokád
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

 << vissza 

Január 20-ára minden eddiginél nagyobb blokád készül
2007-01-06. 07:29:32

Az Országos blokád – az igaz országért! elnevezésű kormányellenes tüntetéssorozat szervezői egy második, ezúttal lényegesen nagyobb és kiterjedtebb tiltakozó akciót szerveznek január 20-ára. Az egymással kapcsolatban álló civil csoportok, többek közt a Lelkiismeret '88 ezúttal már több mint 150 helyszínre terveznek álló, félpályás forgalomlassító megmozdulásokat.

Beváltják ígéretüket azok a kormányellenes civilek, akik 2006. december 15-re az Országos blokád – az igaz országért! elnevezésű egész napos, kormányellenes megmozdulást szervezték. Az ötletgazdák akkor kijelentették, ha Gyurcsány Ferenc és kormánya nem mond le, akkor az első országos, álló, félpályás tüntetéssorozatot újabbak követik majd.

– Ha minden a terveink szerint alakul, akkor országosan legközelebb január 20-án tüntetünk együtt az utakon – közölte Szőts Béla, az egyik civil szervező, aki elmondta: az első megmozdulás után számtalan pozitív, együtt érző visszajelzés érkezett hozzájuk. A demonstrálók egyik képviselője szerint többen csak akkor értesültek az előző akcióról, amikor már az utakon voltak, így nem tudtak csatlakozni a kezdeményezéshez, de ezek a csoportok legközelebb már velük tartanak. – A második országos blokád esetében is ugyanaz lesz a gyakorlat, mint az első akciónál. A különbség az, hogy ezúttal már körülbelül százhatvan helyszínre tervezünk egész napos, álló, félpályás forgalomlassító megmozdulást – jegyezte meg Szőts Béla, s hozzáfűzte, ezúttal is a határátkelőhelyekre és a főváros környékére összpontosítják akcióikat, de lesznek olyan csoportok, amelyek az ország belső részein tiltakoznak majd.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a tiltakozó megmozdulások minél szervezettebbek és kiterjedtebbek legyenek. – Minden résztvevő tudja és elfogadja, hogy a véleménynyilvánítás ezen formája csak egyik lehetséges eszköze a nyomásgyakorlásnak. Csak a különböző eszközök és lehetőségek együttes alkalmazása lehet kellően hatékony, és érheti el követeléseink megvalósulását – közölte Szőts.

Mint ismeretes, 2006. december 15-én országszerte ezer autóval csaknem 81 helyszínen zárták le a fél útpályát civil kormányellenes tüntetők. Csornánál több mint 60 gépjármű az egész utat elfoglalta, de a rendőrökkel történt egyeztetésük után csak lassú megfordulással akadályozták tovább a forgalmat hosszabb időre. A többi helyszínen átlagosan tíz gépkocsival tüntettek a civilek, akik követelték, hogy a magyar társadalomban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből. A tiltakozás koordinátorai már akkor leszögezték, hogy az országos megmozdulás egy folyamat kezdete, ami a Gyurcsány-kormány lemondásával fejeződik majd be. A tüntetők még aznap petíciót nyújtottak át a megyei közgyűlések elnökeinek, három nappal később pedig az Országgyűlés elnökének, valamint az államfőnek. Sólyom Lászlónak csak komoly rendőri kíséret mellett adhatták át a petíciót, a delegációt többtucatnyi rendőr várta a Sándor-palota előtt, s kísérte végig a Belvároson.

(Kuruc.info - MN)