Make your own free website on Tripod.com
Jogellenes eljárás
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

  << vissza  

Az október 23-i összecsapások során során előállított személyek semmiféle szabálysértést nem követtek el egy be nem jelentett rendezvényen, ezért velük szemben jogellenesen rendelt el a rendőrség szabálysértési őrizetet. Mi több, nem is kellett volna engedelmeskedniük a hatalmukkal visszaélő rendőrterroristáknak (már amennyire kérték a véleményüket) - döntött a Fővárosi Bíróság. A Kuruc.info elsőként ismerette az esetet már a múlt héten. A Néphazugság beszámolójából természetesen kimaradt a most felmentettek rendőri bántalmazása, megalázása és meglopása, erről szóló cikkünket és a bizonyító videót az alábbi linkről érheti el:

Ismét pert vesztett az ÁVH: Molnár másodfokon felmentve

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az elsőfokú ítéletet, és megszüntette az eljárást négy felkelő ellen, akiket október 23-án délután állítottak elő a rendőrök a Deák tér közeléből, majd október 26-án rendzavarásért négy-négy nap elzárással büntette őket a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A bíróság indokolása szerint a gyülekezési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, melynek gyakorlását a Magyar Köztársaság elismeri és biztosítja. E jog előzetes bejelentés nélküli gyakorlása a jogerős döntés írásos indoklása szerint bár nem jogszerű, nem minősíthető sem bűncselekménynek, sem pedig szabálysértésnek.

A bíróság szerint nem alkalmazható a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulások esetében a szabálysértésről szóló törvény azon rendelkezése, miszerint, aki rendzavarás vagy garázdaság esetén a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsít, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A rendőrség hivatalosan nem kommentálta a döntést. Rendőrségi források ugyanakkor furcsállották, hogy a bíróság szerint a gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvényeken bárki megtagadhatja a helyszínen intézkedő rendőr utasításainak végrehajtását. Kuruc.info megjegyzés: Utasítás? Békésen demonstráló, egyik legalapvetőbb jogával élő tömeget, embert a rendőr nem utasíthat, max köszönhet neki. Konkrét esetben, október 23-án pedig egyáltalánn nem arról volt szó, hogy utasított-e rendőr  bárkit bármire, hanem egyszerűen verni, lőni kezdték a magyarokat, több száz ember sebesülését okozva. Az állami terroristák súlyos, maradandó sérülést is okoztak, szemet lőttek ki, vakot lőttek, gyereket, asszonyt, öreget vertek véresre.
 
 
(kuruc.info)
RISS! - HUman Rights kommentár: egy fonots lépés az emberi jogok felé. Ilyenkor egy amerikai filmben beindul az ártatlanul meghurcolt, felfegyverkezik és szemet-szemért, bosszúért kiállt. Körmüket tövig rágó tinik és nagymamák izgulják a főhős jogos harcát a mocsoládiakkal szemben. És a vége nagyjelenet, pusztul a férgese, ömlik a vér, hullanak a bűnösök. Lihegve, csuromvéresen mosolyog hófehér fogakkal a győztes ... végefőcím, következő film.