Make your own free website on Tripod.com
Fidesz korlátok
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

 << vissza

A FIDESZ és a korlátok
2007. február 3.
Orbán Viktor a FIDESZ elnöke egy hatvan kilós betontalapzatot rak a "helyére". A képnek mély értelme van:  újjáépül végre a FIDESZ?

fotó: Fidesz - BN
Olyasmi történt tegnap Magyarországon, amire senki nem gondolt: halottaiból feltápászkodott a FIDESZ, az a párt, amelyet lassan már mindenki leír.

A párt tegnap a parlament kék (felsőházi) üléstermében egységes frakcióülést tartott, amin részt vett a FIDESZ Európa Parlamenti képviselőcsoportja is, Szájer József vezetésével. 10 óra körül a jelenlévők megindultak a lépcsőkön a Kossuth szoborhoz, ahol rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak a korlátok-kordonok antidemokratikus jelenlétéről. Ezután bejelentették, hogy polgári engedetlenséget fognak véghezvinni, a lehetetlen állapot megszűntetésére, azaz lebontják parlamenti-diplomata státuszukból eredő sérthetetlenségük segítségével a korlátokat-kordonokat. Neki is láttak a munkának, amit egy órán belül be is fejeztek.
Természetesen a bontási, rendrakási munkálatokat Orbán Viktor vezette. Viszont nem volt ott a csapatot erősíteni a kerület polgármestere, a szintén Fideszes Rogán Antal.

Szárazon ennyi a hír. Jelentősége viszont hatalmas. Ez abból is látszik, hogy hirtelen előkerültek a nemzeti zászlók, emberek siettek a térre, a túloldalról rendőrök, lovak, páncélozott autók, könygázvető UAZ-terepjárók, locsolókocsik. Szóval lassan a Kossuth tér újra betölteni látszik demokratikus szerepét és túl azon, hogy a világ egyik legszebb tere, de újra a magyarok Fóruma, a Forum Hungarorum lesz.

Évek óta egyre többen suttogták, mondták és kiáltották, hogy a Fidesz is "lefeküdt" Gyurcsányéknak. Tömegével pártoltak el az emberek a párttól, egy harmadik lehetőség után kutatva a nemzeti indíttatású szervezetek palettáján. Arcot kerestek az eseményeknek, mert két törpén kívül -az MVSZ-en és a Jobbik- a valóban tenni tudó "nagyok" látszólag hátat fordítottak az eseményeknek. Az októberi Fidesz gyűlés szétverését és Révész Máriusz majdnem agyonverését is túl finoman tálalta a Fidesz, ami még inkább ellenük fordította a megtépázott jobboldalon keresgélőket. A média mindeközben folytatta lejárató, "beetető" hadjáratát a Fidesz, de legfőképpen Orbán Viktor ellen. A sok injekciózásnak -ma már tudjuk- megvolt az értelme: nemzeti oldalon is hírdetik, hogy ma Orbán Viktor az igazi nemzetáruló, a sárbataposó, a cinikus milliárdos (?), a minden bajnak okozója, az ország kirablója és elveszejtője. (Szégyen, de Münchenben is egyre több az ilyen vélemény)

A Fidesz lebontani látszik saját korlátait, melyet egy rosszul felmért "politikai nagykorúság" hozott számára, mert a Fidesz nem az, aminek ma látjuk. Alapítói, akik ma is vezetői, belső indittatástól vezérelve kezdék el a Fideszt, ellenpólusaként a KISZ-nek. Egyetemistaként, főiskolásként, emberként, megfontolt, jól konspiráló, kreatív gondolkodású fiatalokból tevődött össze a csoport. A Fidesz sikere a mentalitásának volt köszönhető. Szemtelen, de tárgyilagos, vicces, de határozott, laza és mégis komoly, de legfőképpen frappáns volt. Érthető, sokszor megdöbbentő, kiváló stratégiai húzásokkal.

A mai, öreg Fidesz lelassult, láthatóan bállt a sorba, talán a 2002-es választási "kudarcnak" köszönhetően, az akkori eszméletlen mennyiségű csalásnak, amiért a Fidesz nem "hápogott" csak színpadiasan tátogott, pedig akkor is kiment a tömeg, de akkor is egyedül maradt. A Fidesz még a vereség frissességében visszabújt székházába és elfogadta a szocialistáknak jegyzett nagytőkés neokommunisták győzelmét. Egy cél, egy közösen kitervelt cél érdekében?
Ekkor a legfanatikusabb Fideszesek is meg voltak győződve arról, hogy a MIÉP parlamentből való kiszorítása miatt "nem lehetett fellebbezni" a csalások ellen az OVB-nél. Ha a MIEP bekerül hét százalékkal, a Fidesz koalícióra kellett volna lépjen vele, hogy kormányozni tudjon. De a MIEP kiesett, 0,1 százalék híján a parlamentből. Ez lett volna a megegyezés az Eurokomfort jegyében? Az évszázadok óta tartó rosszul konspirált Magyar politika újabb hatalmas hibája volt ez. Félt a Fidesz felvállalni a MIEP-et. Amitől nem féltek Ausztriában a Szociáldemokraták, hogy összeálltak Haiderrel, attól rettegett egy magyarországi nemzeti érzelmű párt, hogy koalicióra lépjen egy, a baloldali média által fasisztának kikiáltott párttal. Ez egy kis magyar kórkép. A jobboldali gondolkodást tömegében, a baloldali média irányítja. Rajtuk múlik, hogy ki a jó ellenzék és ki a rossz. Nevetséges, de ez az igazság. Most éppen jó ellenzék Dávid Ibolyka, aki szétverte az MDF-et.
Ez a valóság és ez volt a valóság. A MIÉP-nek ki kellett esnie bármi áron, mert jelenléte kellemetlen volt. A MIÉP kiesett, soha nem látott mennyiségű szavazólapot érvénytelenítettek ennek érdekében, amelyek hemzsegtek a MIÉP-re és a Fideszre adott szavazatoktól. A Fidesz ezt -nem jól mérve fel a jövőt- elfogadta, számára is kényelmesebb volt egy csendes ellenzékieskedés, mint közösség egy, az igazságért fejjel a falba rohanó, valóban nem szalonképes társaság szövetsége. A MIÉP szereplése pedig az európai politikát ismerve nem lett volna tragédia. Máshol is megtörtént, Európában mindennaposak a MIÉP-ek a parlamentekben, a koalíciókban, mégsem szakad le a plafon. A magyar MIÉP csalással való kiszorítása viszont sokkal több volt. Ezáltal kiszorították hosszú időre a nemzeti pártokat az ország irányításából.

A Fidesz megkezdte mélyrepülését. A csalódottság elképesztő volt. A szavazatokat az OVB hihetetlen gyorsan megsemmisítette, a Fidesz szűzlányosan pityergett, lakótornyába visszavonulva. Először hagyták el a Fideszes tömeget.
Amikor Medgyesi bukott, a Fidesz nem használta ki a történelmi lehetőséget választások kiírására. Kolosszáris hiba volt, mint ahogy kolosszáris hiba a Fidesz által szorgalmazott
Köztársasági Elnökök személye is. Ez a fajta passzivitás, gyávaság a koros, nyugis-nyugdíjas "hattyúdalos" elnökurak részéről ismeretlen a nyugati politikai kultúrában. Mintha a vének infúziós tanácsa lenne. Minősíthetetlen hibákkal, túlóvatoskodott nyilatkozatokkal, visszahúzódó véleményekkel. Nevetséges, de komolyan!

Következtek a csendes hétköznapok, miközben a szociáldemokratává avanzsált kommunisták harácsoltak, milliárdosokká váltak, raboltak. A Fidesz valami egészen elképesztő helyzetbe került. Játszotta az ellenzéket, próbált a nyugat által elvárt stílusnak megfelelni. Ez már más.
A párt hibát-hibára halmozott. Rosszul megválasztott Fidesz személyek a vidéki körzetekben, a velük kapcsolatos hangos botrányok, amelyek egy ilyen médiakörnyezetben ezerszeresen bömbölnek.
A Fideszt lassan kezdtük eltemetni. Ötlettelen, unalmas beszédek, szinte lebeszélés a szavazatok leadásáról az Országgyűlési választásokon. Megráncosodott, öregarcú fiatalok bambultak le a paláktokról, eltűnt a tűz, a lelkesedés. Túl sok lett a mea culpa, az önigazolás, a szemérmes kifordulósdi. A gyurcsányi vonallal láthatóan nem tudtak megbirkózni. A túl harsány, nyilvánvalóan hazgságokra épülő, egocentrikus "idegen" kampánymenedzsment a mocskos sajtóhadjáratával együtt lenyomta a hirtelen nagy szemekkel bámuló, naívvá vált Fideszt. Vesztett, méghozzá nagyon sokat, nagyon, nagyon. Nem a Fidesz vesztett, hanem az egész nemzet. Nem csak Magyarország, hanem minden magyar, de azok is akik a leghangosabban üvöltenek a Fidesz ellen.

Most mégis valami más történt. Olyan valami, amire ezrek, százezrek ugrottak talpra és kapták fel a telefont, hogy hírdessék, mégis van remény, nem vagyunk egyedül. Tettszik, nem tettszik a Fidesz az egyetlen esély, a Fidesz parlamenti párt! Aki bent van, meghalgattatik, aki kint van megverettetik. Aki bent van, a világban van, neve van. Aki kint van, már lehet, nem is él. Aki kint van, csak egy darab.

Feltámadt a Fidesz?
A tegnapi nap visszarepített az időben: 1989. Ruszkik haza! Skandálta a tömeg, skandáltam én is, begyulladt a torkom, csak recsegve jött már ki belőlem a hang, de jól esett! Először, nyilvánosan hangzott el a kimondhatatlan és most rengetegen, vagy egymillióan ordítottuk a Hősök terén.

Ez történt tegnap. Megtörtént a lehetetlen. Le lehet rombolni a korlátokat, mint ahogy hajdanán a Fodor-Unger féle határozottan ellenszenves Magyar Narancsos Fideszből nemzeti Fidesz lett, az unalmas, túlpolitizált Fideszből lehet aktív, vagány, győztes, kemény Fidesz.

Tegnap ezt a Fideszt láttam. Spontán, fiatalos és erős, határozott és MEGTÁMADHATATLAN volt! Ez adta vissza egyik pillanatról a másikra a reményt az azonnal reagáló tömegeknek világszerte -Münchenben is ováció kísérte a történéseket.
Olyan ez, amikor megtörténik a nagy kibékülés. Csendes elfordulások után egy hatalmas ölelés, hátbaveregetés. Ez a legnagyobb szövetség. Olyannak láthattuk a Fideszt, amilyennek nagyon, de nagyon régen nem, mert túltaktikázta magát, mert lagymataggá vált, nem volt izgalmas, mert visszahúzódott. A választásokon pedig az volt a hallgatóság egy részének a véleménye, hogy a Fidesz nem akar nyerni, mert a győzelem biztos vereség.

Történt mindez február másodikán, egy nagyon jelentős napon.

A Fidesz - vége a téli álomnak?

Amerikában, Pennsylvaniában, egy kis városban, annak a dombján,
Gobbler's Knobon
él a világ talán leghíresebb időjósa, Punxsutawney Phil, aki nem más mint egy mormota.
Minden év február másodikán, immár 119 éve a hétezres kisvárosban negyvenezer körüli nézősereg várja, hogy reggel hét órakor mit mond Phil, meddig tart még a tél. Amikor kijön az odujából, "meglátja az árnyékát", visszamászik fészkébe és még hat hétig szundít. Az emberek ilyenkor csalódottak, elmarad a nagy buli. Ha nem látja meg az árnyékát, kint marad, megreggelizik, ilyenkor az emberek tombolnak, ez azt jelenti, hogy hamarosan vége a télnek. Egész napos mulatságok kezdődnek, este pedig hatalmas bál.
A Fidesz tegnap, február másodikán kijött az odujából. Lássuk mi történik. Visszamegy, vagy megreggelizik. Alszunk még egy kicsit, vagy kezdődhet a bál?

Garrulus

Enter supporting content here