Make your own free website on Tripod.com
Cigánypolitika
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

<< vissza

     Cigánypolitika!

 

Feltörték már sokadszorra a RISS! email postaládáit. Bár folyamatosan kimentjük a rá élrkezett információkat, tudjuk vannak olyanok az anyagok között amellyeket ellopottak. Ilyen anyag, a magyarországi politikai üldözöttek nyugat-europai politikai menedékjogi státuszának lehetősége, mellyel jó pár hete foglalkozunk. Ezidáig nem került nyilvánosságra, mert nincs jogilag egyértelmű határozat arról, kérhet-e egy Európai-úniós polgár menedékjogot egy másik Európai-úniós államtól. A tisztelt jogalkotók megfeledkeztek egy ilyen eshetőség kidolgozásáról. Hosszú, alapos vizsgálódásunk után, mi most mégis azt mondjuk, hogy az únió alkotmánya szerint köteles minden hazájában üldözött embernek menedékjogot adni. Ebben benne foglaltatik a politikai üldöztetés is! Külön megkötés, kizárás egy másik úniós ország polgára részére ilyen esetekben nem vonatkozik –bármit is híresztel a média! Tehát az értelmezés szerint igenis jár a politikai menedékjog státusza minden kedvezményével és védelmével együtt a magyarországi politikai üldözötteknek, amennyiben beigazolódik az üldöztetés.

Nos, a körözvények és az ítéletek szövegeiből levonva a konzekvenciát ez nem lehet kérdéses.

 

Ezen vizsgálódásainkat elcsípték a diktatúra spiclijei és mit ad Isten, hirtelen megjelentek magyar állampolgárságú személyek Svédország repülőterein és politikai menedékjogért esedeztek. Hogy van-e párhuzam a két eset között, szerintünk mindenképpen, sőt, csak a vak nem látja azt. Ha ma politikai menedékjogot kérne –teljesen jogosan- egy magyarországi üldözött –bárki a szeptemberi-októberi események körözöttei, elítéltjei közül- a világsajtó már kész cikkel állna az „újabb magyar üldözött politikai menedékjoga, azaz műbalhé magyar módra“ című lejárató közröhely előtt. Természetes, hogy a hivatalos szervek is hasonló hozzáállással igyekeznének a kérvényt elbírálni, s ha idővel még is megadnák azt, az már nem kapna sajtónyílvánosságot.

Visszatérve a cigányvándorlásra, ami a rendőrhuliganizmus után újra megtömte a nyugati sajtót, mert emberjogi szempontból egy hihetetlenül érdekes esettel állunk szemben: tehát repültek a cigányok a nyugat nagy pánikára, aztán elutasítására, majd kacagására, jópáran. Kicsik és nagyok, férfiak és nők. Komoly sajtótámogatásra is találtak, sokkal komolyabbra, mint egy ilyen hír normálisan megérdemelne –a lejáratókampány része. A szóbeszéd és az MTI által gerjesztett hírekkel ellentétben nem költöttek egy fillért sem repülőjegyre ezek a szerencsétlenek, mert befizették őket –mást mondanak, hát, hogy ne mondanának mást, nem csak ők hazudnak folyamatosan. Tudjuk, visszafelé a svédek fizetik a jegyet. De amíg szabad repcsit találnak visszafelé, addig kicsit elszállásolják, könyeztetik a társaságot -lám-lám így is lehet élni, de soha többé nem tudnak Svédországba menni- aztán irány Magyarország –szándékosan nem használom a „haza“ jelzőt, ezek a cigányok nem tekintik annak. Talán ezért nem is kapnak menedékjogot, mivel hazájukban nem üldözi őket senki –mert önként utasítják el Magyarországot, mint hazát, azaz hazátlanok –akkor pedig ki is üldözné őket a nemlétező hazájukban? Magyarországon pedig senki nem üldözi őket. Sőt!

Aztán élik tovább nyugodt életüket. Zavartalan nyugodt életüket, mert kimondatlanul is autonómiában élnek, szolgálataikért cserébe aktív alakítói lehetnek a magyarországi politikának analfabétán, bűnös előélettel –kivételek persze mindig akadnak. Állandóan mozgósítható és bevethető szabadcsapatok. Szavazó és (agyon)verőgépek. Ebben a felállásban –sajnos többségükben- ők képezik a cigánypolitikát. De azok cigánykodnak leginkább, akik ezt gerjesztik. Ők a bűnözők, ők a legnagyobb ellenségei a cigányságnak, mert kihasználják naivitását, tanulatlanságát, együgyüségét és butaságát egy leszakadt néprétegnek. Nem akarják felemelkedésüket –ezek csak jelszavak, két ember parlamenti mandátuma balról és jobbról egyaránt- mert az ismeretek megszerzésével elvesztenék potenciális támogatottságukat a cigányság között is! Politikai játékukkal csak tovább növelik a feszültséget, tovább mélyítik a társadalmi szakadékot a cigányság és a nemzetalkotó magyarság között, mely így a legrosszabb felé sodródik. Emlékezünk és emlékezzünk: a labanc politika mindenkor a nemzetiségeket használta fel a magyarok lefoglalására. Most is ez történik.

Az Amnesty International magyarországi szervezete azonnal ugrott és kivizsgálást követelt a magyarországi cigányok nehéz helyzetére és elnyomatására levő tekintettel, ami kiváltotta menekülésüket.

Természetesen mi, a RISS! – Human Rights, mint emberjogi szervezet ugyan-úgy tudni akarjuk az igazságot: kik és mik a mozgatórugói a magyarországi cigányok hirtelen menekülésének és politikai menedékjog kérésének. Tudni akarjuk, mert –bocsánat a szóért- hülyék nem vagyunk! Lehet etetni a magyarországi közvéleményt évtizedeken keresztül a mindenféle maszlagokkal, -ezt már ott sem hiszik el- a világszerte jól ismert elfajzott magyarországi média úgy is csak a maszlaggal tud szolgálni, de a világot kéretik békén hagyni! Elég a világhírhedté vált hazugságáradatból!

 

 A cigányság jogai:

 

Joga van a cigánynak is élni! Joga van a mozgási szabdsághoz, joga van mindarra, amit az emberi jogok alkotnak az egyetemes emberi szabdság eszményében!

A cigányság természetéből adódóan vándornép. Hazát keresnek, tehát honkutatók már idestova 600 éve Európában is.

Eddig béklyóba voltak kötve, mert kemény, számukra átjárhatatlan határok szabdalták Európa testét. Nem lehetett vándorolni, csak országon belül, azon az országon belül, ahová befogadták. Igaz, létezett a kommunizmus alatt egy teljesen különleges státusz Románia, Jugoszlávia és Bulgária között, a szabad cigányvándorlásról, de a hatalmas aranycsempészés miatt ezt a rendeletet a hetvenes években megszüntették. Sajnos a cigányságot -emberjogi szempontból- jogatalnul lakóhelyre, letelepedésre kényszerítették. Házakat építettek nekik, amiket természetesen másnapra leromboltak, mivel nem tudnak egy helyben élni. Soha nem fogja tudni Európa megoldani tömegében a cigányság problémáját, hacsak nem engedélyezi vándorlásukat. Ha másért nem, hát ezért tényleg jó ötlet az egységes Európa.

Az Európai Charta értelmében minden európai polgárnak szabad lehetősége van lakóhelyét, országát megválasztani!

 

(Ólafur - RISS!)

<< vissza