Make your own free website on Tripod.com
Romámia az EUban
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

<< vissza

Románia az EU-ban!

Január elsejétől a mintagazdaságnak számító Románia, mely mindent elkövetett az úniós tagság érdekében, reformokat hajtott végre, autonómiát biztosított a kissebségeknek, stb, végre az EU tagja lehet. Messze földön híres polgárai várhatóan bebizonyítják egész Európának, nem véletlen, hogy a világ legerősebb kultúrális és gazdasági szövetségének része lehet. Ezt a spanyolok és olaszok már tudják (1-1 millió illegális románnal a soha nem látott problémák csúcsán).
Münchenben, a román "túristák" nyári inváziójának hatására, még akkor betiltották a koldulást. A karácsonyi nagy bevásárlások alkalmával százával szedték össze a romániai zsebtolvajokat a Kaufinger Strasseból. A napokban bejelentette a müncheni rendőrfőnök: megtisztítottuk a belvárost!

 

De ezzel nincs vége a jelenségnek. A naiv németek most ismerkednek a sunnyogó balkánnal. Megjelentek az első virágárusok, a villamosokon, buszokon torz végtagjaikat mutogató, csak románul beszélő profi koldusok, a csecsemőkkel a kezükben ténfergő, útiköltségért kuncsorgó fiatal "anyák" (persze románul), ravasz tekintetű zsebesek, járókelőket molesztáló markecolók, kocsikat kirámoló bűnözők és lakásfeltörésből élő rablók hada.

A messze földön híres müncheni rendőrség felkészült rájuk –hangzik az optimista kijelentés a Polizeipräsidium Bayern szóvivőjétől. A napokban lett München különben is a világ legbiztonságosabb városa!

Ezzel szemeben az egyszerű járókelő mást lát: három éve a Főpályaudvar török övezetéből München elit negyedébe, a Boris Becker, Beckenbauer és még sok világhíresség által lakott Bogenhausenbe költözött a Román nagykövetség, egy Securitas nevezetű forgalom nélküli bank épületébe, amit most nagyon ötletesen Romanienhausnak, Románia háznak hívnak. Az, hogy mi folyhatott a Securitas bankban, ezek után nem lehet kétséges.

Szóval a nagykövetség új helyet keresett, azóta az ott lakóknak nincs nyugodalmuk. Rendszeresek a kocsifeltörések, a rablások, lakásbetörések. E sorok írójának autóját is a követségtől négyszáz méterre törték fel. A rendőrség ki sem jött a helyszínre. A jegyzőkönyv felvételére a rendőrségen került sor. Furcsák ezek a feltörések. A bogenhauseni autók között nem ritka kivert hátsó szélvédőjű kocsit látni. Ez a fosztogatók módszere. A jegyzőkönyvfelvevő rendőr is csak ennyit mondott: mióta itt vannak a románok...

A müncheni rádiók folyamatosan hírdetik, hogy ne adjunk pénzt a koldusoknak, mert egy koldusamffia tagjai. Inkább értesítsük az első rendőrt!

Itt külön törvényt hozott a város a probléma kezelésére, a nyári koldusinvázió után, amikor több ezer románul beszélő koldus árasztotta el a várost: tilos koldulni. A megszokott kb. hat belvárosi echte müncheni koldus természetesen kivétel. Évtizedek óta ülnek a helyükön, hozzá tartoznak a városhoz. A koldusinvázó két hetében ők voltak minden sajtóorgánum szakértői a külföldieket illetően, aztán szerepük csökkent, visszatértek a nyugis hétköznapokba.

Virágárús cigányok a belvárosban.

Aki ismeri a német törvényket a feketemunkásokkal kapcsolatban, az tudhatja, hogy eléggé drasztikus. Sőt nagyon. Bárki, aki bejelentés, engedély nélül munkát végez, az szabálysértést, illetve bűncselekményt követ el. Nem lehet még a családon belül sem segíteni, ha nincs biztosíték arra, hogy semmiféle ellenszolgáltatás nem jár a munkáért. Ezek után képzeljünk el egy németül szinte egyáltalán nem beszélő rokolyás cigányasszonyt nagy csokor virággal egy Aldis nylonzacskónyi hervadt virággal. Odalép a kelethez nem szokott háromgyermekes anyához, kezébe nyom egy szál rózsát -persze ócska, valószínüleg kukázott virágot- és azt mondja: - Geschenk. Ajándék. A pillanat szokatlan, sőt egyáltalán nem ismert errefelé. Rövid habozás, gyanutlan köszönöm mosoly, mire a rokolya folytatja: bitte zwei Euro! Kerek ket eurot. És azonnal folytatja: -Geschenk für mich. Ajándék nekem. „Oder zwei Euro fünfzig”. Vagy kettő ötven. (Egy csokor rózsa a Pennyben -7 szál- 1,50 Euro). Es mosolyog hozzá a rokolya, szájából kivillan egyetlen foga és tartja a markát. Ilyenkor a jólnevelt benszülött müncheni előveszi a pénztárcáját és bosszankodva is, de fizet. Senki nem szól a rendőrnek, mert az ajándék az ajándék.

 

Ajándék nekünk a Román csatlakozás, reméljük ez lesz az egész uniósdi utolsó megmozdulása a közös ügyért, aztán feloszlatja saját magát.

A java- optimista jósok szerint is- még csak most következik!

 

(M.Z. München  2006. december)

autoval.jpg
Megérkeztünk!

Enter supporting content here