Make your own free website on Tripod.com
IWIW
Nincs nyoma...
Goj Motorosok
Fidesz korlátok
Berni kong.
Buzi a vagy!
Jogellenes eljárás
Népszabadság?
Országos blokád
Háború
Megaláztatás
IWIW
Pályázat
Betiltanák ...
Romámia az EUban
Crisis in Hungary
Cigánypolitika
Rendôri tulkapások...
Request for help...

<< vissza  

IWIW a nyilvántartások dzsimboradzója

 

Úgy szeretnék én is iwiw-tag lenni!

Ma, nagyrészt a magyar nyelvterületről tagjai a játéknak. Ismerősöket, barátokat megtalálni, velük kapcsolatot tartani, új ismerettségekre szert tenni, mindezt úgy, hogy a lehető legtöbbet el kell árulnom magamról. Kérdések tömkelege, a legapróbb részletekig. Természetesen az idegenek számára nem látható adatokkal együtt, amelyek a lehető legalaposabb elérhetőségeket is taglalják. Pontos cím, telefonszámok, Email címek, esetleg honlapok. Skype, MMS, MNS, minden ami belefér. A napi program, barátok. Azok természetesen a saját adataikkal.

Alakulnak a barátságok, fotók ezrei kerülnek fel humorizáló megjegyzésekkel. Nem ritka ma már a hétévestől a nyolcvan évesekig az ország szinte teljes, a netthez valamit is értő lakossága. Meghívót is egyre egyszerűbb igényelni, had legyen minél több, ne maradjon le senki. Ma már nincs szerverprobléma, minden megy mint a karikacsapás. Felnőtt az iwiw. Hallottuk, hogy két, barátaikat kereső fiatal srác fejlesztette ki a rendszert, amit pár éve eladtak. Valaki megvette. Azóta hatalmas inveszticiók által szuper szervereken gördül a szimplán emberbaráti kapcsolatteremtő, mindenki nagy örömére.

De ki is az üzemeltető? Valóban egy befektetésre vágyó, de nevét elhallgató üzletember? Nem. Az ilyen emberek nem szerénykednek, hanem kiállnak a nyilvánosság elé, hogy íme, itt vagyok, én vagyok az iwiw, örüljetek nekem, zengjetek rólam ódákat, szeressetek!

Nem. Az üzemeltetőnek véleménye van. Kegyetlen, eltipor minden jobbos véleményt. Elűz, de nem kiűz. Csitít, fegyelmez, megbüntet. És a tagságra vágyók ezt elviselik. Bűnösnek érzik magukat és hibájukat próbálják kijavítani. Nem szabad fórumba, üzenőfalra rosszat írni, mert fenyítés jár érte. Jobb csendben maradni.

Ujabb és újabb kérdések jönnek, utalások és kényszer a fotók cserélésére. Játék?

Az IWIW az egyik legveszélyesebb internettes portál, ami létezik. A szolgáltató állítólag nem más, mint a Nemzetbiztonsági Hivatal. A program nem más mint egy nyilvántartás. A legjobb fotók, amik az azonosítást megkönnyítik, pontos elérhetőség, iskolák, ismerősök, barátok. Ha kell keresni valakit, hát mindenhol megtalálják. Nincs menekvés. A rendőrségi nyilvántartással szemben ez folyamatosan újítódik. Ahogy egy változás történik az iwiw-es életében, máris korrigálja azt az adattárában. Szokásait leírja a fórumokban, politikai nézetei megjelennek itt is, ott is.

És óhatatlanul is feljelent. „Azt hallottam ...-tól, hogy... „ , azt mondta x, stb. A kicsikart feljelentések kezdősorai, itt önként megjelennek.

Egy teljes apparátus foglalkzik folyamatosan az IWIW-el. Mondhatjuk őket moderátoroknak, topiknyitóknak, üzengetőknek, rendszergazdáknak. Ők mindent látnak, mindent hallanak, és mindent jegyeznek ebből kifolyólag mindent továbbítanak, ami továbbításra alkalmas. Onnantól különösen figyelnek, aztán egyszer lecsapnak.

Egy demokráciában is veszélyes ilyen szinten kiadni magunkat, hát még egy dikatúrában!

 

Emberjogi szempontból kiindulva, a legalantasabb, legundorítóbb becsapás áldozata az összes őszinte iwiwes. 

 

RISS! - HUman Rights

 

Hallgattassék meg a másik oldal is! - ennek jegyében az IWIW részéről, postafiókunkba érkezett reagálást közkincsé tesszük. A meghívásnak mi -müncheni lakóhelyünk végett- nem tudtunk eleget tenni, de átadtuk a meghívót a Lelkiismeret 88 Csoportnak, ők a "gyárlátogatásról" és annak kimeneteléről értesíteni fognak bennünket.
Viszont mindenképpen meg kell említenünk, hogy az IWIW-ben szereplők adatai igen is nyilvánosak, ezt csak a vak nem látja. Hülye lenne a rezsim vagy így, vagy úgy, de nem kihasználni, a benne rejlő feneketlen lehetőségeket! Óvatosan emberek, a címlisták ellen mindenkor érkezik kifogás, a "barátásgkereső" portálokon viszont mindenki kitárulkozik!
 
 
"Tisztelt Szerkesztőség!

Sajnálattal olvastuk a honlapjukon megjelent "IWIW  a nyilvántartások
dzsimboradzója" című cikket, melyben kifejtik a közösségépítő oldalról
alkotott véleményüket, illetve az emberi jogok megtiprására vonatkozó
félelmeiket, fenntartásaikat.
Az iWiW közösségi portál tulajdonosa, a T-Online Magyarország Zrt. nevében
ezúton szeretnénk a cikk íróját egy beszélgetésre meghívni, ahol mód nyílik
minden félreértést tisztázni és a félelmeket eloszlatni. A találkozó jó
alkalmat nyújt arra, hogy a kulisszák mögé tekinthessenek: megismerhetnek a
portál mindennapi életével, beszélhetnek az üzemeltetőkkel, illetve az
összes, így az emberi jogok tiszteletbentartására vonatkozó kérdéseiket is
feltehetik.
Reméljük, ez a megoldás az Önök számára is megfelel, s a korábban közölt
cikkük tartalmát is módosítja.

Üdvözlettel,
Sólyom Balázs
T-Online Magyarország Zrt., sajtófőnök"