Make your own free website on Tripod.com

II. Nyilt levél

Válasz
II. Nyilt levél | Válaszok | Válaszok | Riss levél 1. | Már itt ...

<< vissza

 Válasz az Országos Mentőszolgálat részéről
 
2006-12-18
 
 

Tisztelt Georg Messner úr!

Mindenekelőtt biztosíthatom arról, hogy az Országos Mentőszolgálat mindenkor a valamennyi állampolgár érdekében meghatározott alkotmányos alapelveknek és a törvényes előírásoknak megfelelően működik, a munkájával kapcsolatos közérdekű információkat, adatokat a nyilvánosság számára folyamatosan hozzáférhetővé teszi.

Az Október 23.-i budapesti zavargások sérültjeit (ahogy ezt a sajtó képviselőin, írott és elektronikus kommunikációs csatornákon keresztül számos helyen és alkalommal közhírré tettük) élve, stabil állapotban szállítottuk kórházba, halálos áldozattal nem találkoztunk.

Mivel hivatkozott korábbi nyílt levelükkel nem találkoztam, így azt megválaszolni sem tudtam, kérem Önöket, „németországi emberjogi harcosokat, a magyar demokráciáért és emberi szabadságjogokért aggódó Európai Uniós állampolgárokat”, hogy a jövőben esetleges kérdéseiket közvetlenül juttassák el Intézményünkhöz annak érdekében, hogy azokat lehetőleg azonnal megválaszolhassuk.

Levelének azon képtelen elemére, mely szerint válaszunk elmaradása, vagy késlekedése esetén gyilkosságért, gyilkosságokért lennénk felelősek, reflektálni nem kívánok.

Üdvözlettel,

Győrfi Pál

kommunikációs és pr-vezető

Országos Mentőszolgálat

www.mentok.hu

 

Kiegészítő Válaszunk:
 
Gyilkosságért felelősségre nem csak a gyilkost lehet, hanem a gyilkosság tanuit a gyilkosságról tudomást szerzőt abban az esetben, ha a hatóságot elmulasztják értesíteni a gyilkosság tényéről. Ebben az esetben a tudomással rendelkezők is felelősek a gyilkosságért.

Enter supporting content here